איתור כספים של קופות גמל וקרנות פנסיה שאבדו - מדריך
מהו המושג של כספים אבודים ואיך זה קורה?
לדוגמא: לפני 20 שנה סטודנט בשם שי מאוד רצה להשלים את התואר והוריו לא יכלו לתמוך בו כלכלית ולממן זאת, תפס לעצמו שי יוזמה ויצא לעבוד כמלצר באולמי איקס ווי, וכך עברו עליו שלוש שנים של לימודים בבוקר ועבודה בערב. לאחר שירותו בצה"ל פתח לעצמו שי עסק שהלך וגדל עד היום. דבר אחד שי שכח שבעל האולם איקס ווי פתח לו קרן פנסיה ותיגמל אותו בה בעין רחבה, כספים אלו יושבים בקרן ההיא והלכים וגדלים וגדלים למי? כנראה שכבר לא לשי מאחר והוא שכח מהם ולא נראה שיבוא יום שהוא יבקש אותם. דוגמא זו קוראת לכל אחד מאיתנו מבלי לשים לב. והעובדה לכך היא המנגנון שהקים משרד האוצר לשם איתור כספים אבודים המכיל סכומים של מליוני שקלים שאיש כיום לא יודע עליהם או אולי על הקשר שלו אליהם..
חלק גדול מהכספים האבודים שייך לאנשים שאינם מנויים בין החיים
כאן המקום הדורש התייחסות גם מאותם שאמרו עד עכשיו הכתבה הזו לא קשורה אליי מאחר ומעולם לא עבדתי במקום שפתוח לי קן פנסיה או קופת גמול אחרת. מה לגבי הצוואה שלא כללה אותם? - למה שהיא תכלול אם הם אבודים.. ואם אתם לא תשימו סוף לאובדן הזה כנראה שהם ישארו אבודים עד מי יודע מתי.
איך למצוא כספים אבודים?
משרד האוצר מעמיד לשירות האזרחים מערכת חיפוש מתקדמת שעל ידי הזנת פרטי זיהוי מינימליים היא מאתרת את כל הקרנות והקופות על שם המחפש או קרובי משפחתו. לחצו כאן למעבר לאיתור כספים אבודים על ידי מערכת החיפוש של משרד האוצר. במידה ותרצו לראות גם את סכומי החסכון תוכלו לקבל זאת דרך המסלקה הפיננסית. הנתונים מועברים במסלקה דרך כלל גופי הביטוח, הגמל והפנסיה ומאתרת עבורכם את המידע תמורת סכום סמלי של כמה עשרות שקלים בודדות. במידה ולא קיבלתם את כל המידע הנדרש ישנן מספר חברות ביטוח ובתי השקעות המציעות שירות ללא תשלום למתן מידע מקיף אודות היקף הקופות, סכום דמי הניהול שלהן, ומה ניתן לעשות במצב הנוכחי בכספים הצבורים בהן.